EASYPELL WARMTEPOMP

Warmtepomp - betaalbaar, efficiënt en duurzaam

meer info
Easypell pelletketel

Pelletketel – comfortabel, voordelig en efficiënt

Meer info

EASYPELL PELLETKETEL

DE VOORDELEN VAN EASYPELL PELLETKETELS

Met de Easypell pelletketel geniet u van een comfortabele en duurzame cv. De ketel zorgt voor warmte en sanitair warm water voor uw huis.

 

  • Automatische ontsteking, asverwijdering en toevoer van pellets
  • Automatische warmtewisselaarreiniging
  • Gemakkelijk : opslag van pellets voor een week lang
  • Digitale controller inbegrepen

 

 

 

EASYPELL HEAT PUMP

THE ADVANTAGES OF the EASYPELL heat pump

With the easypell heat pump you will benefit from efficient heating and cooling with ambient air. The system provides everything you need for comfortable living.

 

  • Heating & cooling your home has never been this easy
  • Free app with full controll over heating system from anywhere
  • Smart grid ready: connect your heat pump with your PV to save energy & electricity 
  • Exceptionally quiet & flexible locating options due to low noise

PRODUCTVOORDELEN EASYPELL PELLETKETELS

Logo Economic

Zuinig

Dankzij het speciale ontwerp in combinatie met de constante sensorbewaking, kunnen we het brandstofverbruik en de efficiëntie onder alle omstandigheden automatisch optimaliseren.

Logo quality

Kwaliteit

Easypell-ketels worden in Oostenrijk ontwikkeld en gemaakt volgens de ÖkoFEN-norm. Meer dan 100.000 actieve toestellen, uitgerust met ÖkoFEN technologie beloven een jarenlange betrouwbare en probleemloze werking.

Logo safety

Veiligheid

Terugbrandveiligheidsklep, geïntegreerde retourverwarming, softstart en gecontroleerde houtgasverbrandingstemperatuur zijn argumenten voor een veilige en langdurige werking zonder tussenkomst.

Logo Flexible Power Range

Flexibel vermogensbereik

Dankzij ons flexibele vermogensaanpassingssysteem en goedgekeurd maximaal vermogen op lange termijn kunt u Easypell gebruiken voor bijna alle verwarmingsbehoeften van eengezinswoningen, warm water voor huishoudelijk gebruik en zwembadverwarming. Maar ook voor kleinere industriële toepassingen, overal waar thermische energie nodig is.

Logo Low emissions

Lage uitstoot

Met Easypell draagt u zorg voor het milieu. We voldoen aan de EN 303-5 klasse 5 ketelnorm, hetzelfde als Ecodesign ERP en bijna alle nationale normen voor het verminderen van subsidieprogramma's voor vervuiling.

Logo Low maintenance technology

Onderhoudsarme technologie

Door de automatische reinigingsunit en asverwijdering is er slechts één jaarlijks reinigingsonderhoud nodig. De asbak met groot volume maakt het mogelijk om de as op te slaan en slechts om de 1-2 maanden te legen.

MEER VOORDELEN

Happy family

Comfortabel zonder compromissen

Met de Easypell pelletketel geniet u van de voordelen van een comfortabele en eenvoudig te bedienen cv-installatie. De ontsteking, het verwijderen van de assen en de toevoer van pellets gebeuren automatisch. Dankzij een gebruiksvriendelijke elektronische regeling zorgt uw ketel voor warmte en warm water wanneer dat nodig is. Het reinigen van de warmtewisselaar duurt slechts enkele seconden met een eenvoudige hendel of automatisch met een geïntegreerde elektromotor. De pellettrechter met grote capaciteit biedt tot een week autonomie.

Heating thermostat pellets

Pelletketels „made in Austria“

Geniet van de Oostenrijkse betrouwbaarheid en kwaliteit van Easypell. Gemaakt in Oostenrijk onder licentie van ÖkoFEN, een wereldwijde technologieleider op de markt voor pelletketels. Met de Easypell pelletketel haalt u een beproefde techniek in huis.

Eenvoudige en gemakkelijke installatie

Eenvoudige en gemakkelijke installatie

Met een Easypell pelletketel profiteert u van een voordelige en betrouwbare ketel zonder grote installatiewerkzaamheden en zonder veel ruimtebeslag. U kunt uw oude stookolie-, gas- of houtketel vervangen zonder enige wijziging van uw radiatoren of vloerverwarmingsinstallatie. De Easypell- ketel is compact: minder dan 1 m² vloeroppervlak - inclusief pelletopslag! Easypell kan worden geïnstalleerd in een kelder, garage, buitengebouw of in uw huidige stookruimte.

FAQ: WAAROM KIEZEN VOOR EEN EASYPELL PELLETKETEL?

Welk voordeel heb ik met een Easypell cv-ketel?

Er zijn tal van redenen om voor een Easypell pelletketel als verwarmingssysteem te kiezen. De Easypell-ketel zorgt voor uitstekend werk dankzij de constante controle van de verbranding. Hierdoor wordt automatisch brandstof bespaard en wordt de uitstoot tot een minimum beperkt.
De ketel vereist geen aanpassingen of kalibraties en werkt alleen wanneer nodig, gewoon pellets aanvullen en dat is alles. Hij kan gebruikt worden voor alle soorten verwarming (vloer, radiatoren, wand, …) met of zonder buffervat, alsook voor de productie van sanitair warm water. De ketel werkt een volledig stookseizoen zonder reiniging of onderhoud.
Easypell is een betrouwbare, automatische en zuinige pelletketel. Gemaakt in Oostenrijk, door de prestigieuze fabrikant ÖkoFEN, om u een probleemloze winter in een verwarmd huis te garanderen.

Is deze manier van verwarmen duurzaam en goed voor het klimaat?

De pelletketel is een duurzame verwarmingsmethode op lange termijn, omdat pellets een hernieuwbare natuurlijke energiebron is die nog steeds beschikbaar zal zijn voor toekomstige generaties, in tegenstelling tot olie, gas of uranium.
In de Europese bossen wordt meer hout geplant dan gekapt. Daarom hebben pellets, "energieconcentraten uit zonne-energie" gemaakt van houtafval, een revolutie teweeggebracht in de verwarming op een duurzame manier.
Naarmate de bomen groeien, houden ze precies de hoeveelheid CO2 vast die ze bij de verbranding vrijgeven. Bij deze verbranding komt niet meer CO2 vrij dan bij de natuurlijke afbraak van hout in onze bossen. Zolang de oppervlakte van onze bossen niet afneemt, is de cyclus positief. Dit is het geval in Europa en het grootste deel van de wereld, waar het bosoppervlak jaar na jaar toeneemt, zelfs bij een sterke ontwikkeling van houtenergie.
Het stoken van houtpellets in een pelletketel is daarom een van de beste alternatieven voor stookolie, gas en elektriciteit om de energietransitie te waarborgen en het klimaat te beschermen. Pellets is een CO2-neutrale brandstof!

Zijn pellets veilig, lokaal en onafhankelijk?

Hout is een hernieuwbare grondstof en een voornamelijk lokaal product. Tegenwoordig worden de meeste pellets geproduceerd in de eigen land of de buurlanden. In Belgie alleen al zijn er zeker 10 pelletfabrieken (meestal zagerijen die houtafval tot pellets verwerken). Met uw pelletketel draagt u bij aan het versterken van de lokale houtsector en profiteert u van een brandstof op basis van de korte keten. Met pellets is uw pelletketel niet afhankelijk van internationale crises en geopolitieke ontwikkelingen.
De Europese houtreserves nemen elk jaar toe met zo'n 770 miljoen m3, waarvan momenteel slechts twee derde wordt geoogst. Het aanbod van pellets blijft dus ook op lange termijn zeker bij een sterk stijgende vraag.
De wereldwijde productie van pellets is gestaag toegenomen van ongeveer 2 miljoen ton in 2000 tot ongeveer 55,7 miljoen ton in 2018. Er werd voorspeld dat de productie van pellets alleen al in West-Europa tegen 2020 13 miljoen ton zal bereiken. Het belang en de groei van de houtpelletindustrie in Europa zijn zichtbaar. Markten zoals die in Oostenrijk en Zweden zijn al goed ingeburgerd, maar blijven groeien; er ontstaan ook andere nieuwe markten in heel Europa. Vanaf 2018 produceerde de EU-28 zo'n 16,9 miljoen ton pellets, goed voor ongeveer 30 procent van de wereldwijde productie.

Is verwarmen met pellets zuinig?

De pelletketel is de meest economische verwarmingsmethode in vergelijking met stookolie, gas of elektriciteit. Vergelijk maar eens de prijzen: pellets zijn volgens de statistieken bijna overal ter wereld de goedkoopste energie. Dit is al vele jaren het geval. Daarnaast profiteert de pelletketel van de zeer hoge prijsstabiliteit van de pellet: geen jojo op prijzen door oncontroleerbare politieke of commerciële situaties. Pellets zijn altijd bij u in de buurt verkrijgbaar tegen een zeer stabiele en redelijke prijs.

Van wat zijn pellets gemaakt en hoe worden ze geproduceerd?

Pellets zijn alleen samengesteld uit natuurlijke houtresten van zagerijen, voornamelijk zaagsel en schaafsel, of hout dat moeilijk te gebruiken is in de bouw. De gebruikte soorten zijn voornamelijk naaldhout, maar ook steeds vaker hardhout. Kleine hoeveelheden (1%) uitsluitend plantaardige grondstoffen, zoals maïszetmeel, zouden kunnen worden toegevoegd om de compressie te vergemakkelijken.
Die houtresten worden gedroogd en zo nodig gekneusd. Het verkregen droge "meel" wordt vervolgens in een matrijs geperst waaruit het in kleine staafjes tevoorschijn komt. Pellets zijn gecertificeerd, voornamelijk volgens de ENplus A1-norm, en een strikte controle zorgt voor een hoogwaardige brandstof voor het verwarmen van uw huis met een zeer lage milieu-impact. Het zeer lage asgehalte zorgt voor een zeer efficiënte brandstof, waarbij as ideaal is als meststof voor de tuin. Er ontstaat dus geen afval voor het milieu.

Is de aanvoer van fossiele brandstoffen zeker?

Voorraden zijn meetbaar. Olie moet onder steeds moeilijkere omstandigheden worden gewonnen. De prijsontwikkelingen zijn dus zeer variabel en de leveringszekerheid wordt verder bemoeilijkt door de onstabiele politieke situatie in veel producerende landen. Bovendien zijn olie en gas, die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de opwarming van de aarde, gedoemd te worden ontmoedigd om te worden gebruikt.
Met uw pelletketel bent u verzekerd van schone, hernieuwbare en langdurig beschikbare energie.

CONTACTEER ONS
Wil je een persoonlijk advies, gratis informatie over onze producten of heb je gewoon een vraag?
NEEM CONTACT OP